Penginapan Mesra Muslim di Hakuba!
TASMIA24 Februari 2022

Hakuba ialah sebuah kampung di Alpen Jepun, tepat di luar bandar Nagano di daerah Kitazumi. Ia juga terkenal sebagai pusat sukan musim sejuk kerana menjadi tuan rumah Sukan Olimpik Musim Sejuk 1998. Hakuba mempunyai ski dan papan salji terbaik di Jepun dengan pemandangan gunung yang menakjubkan. Dikelilingi oleh gunung-gunung yang mencapai ketinggian kira-kira 3000 m. Kawasan ski yang tinggi di Hakuba bersuhu sejuk yang mengekalkan salji dalam keadaan serbuk terbaik.
Hakuba Matata lodge terletak di lokasi utama lembah Hakuba. Terdapat kira-kira 10 resort di lembah Hakuba. Semua resort ini boleh diakses melalui bas ulang-alik atau berjalan kaki beberapa minit dari Hakuba Matata lodge. Mereka mempunyai banyak kemudahan di penginapan mereka seperti onsen persendirian, bas ulang-alik ski percuma berhampiran, sarapan yang dimasak setiap hari, kawasan penyimpanan papan, tempat letak kereta percuma, bilik keluarga, bas ulang-alik ski percuma, bilik mandi dalam bilik, dan mainan untuk kanak-kanak kecil.

Bagaimana dengan kemudahan mesra Muslim? Pemilik Hakuba Matata Lodge dan pengurus adalah warga asing dari New Zealand dan Australia. Mereka boleh bertutur dalam bahasa Jepun dan Inggeris, jadi lebih mudah bagi mereka yang menghadapi kesukaran berkomunikasi dalam bahasa Jepun. Mereka juga memahami sepenuhnya keperluan tetamu Muslim mereka. Mereka menyediakan sarapan harian yang boleh disediakan mengikut keperluan Muslim tanpa pencemaran silang. Sarapan biasa mereka untuk Muslim termasuk yogurt buatan sendiri, muffin, telur, salad buah campuran, roti sourdough, oat/granola, jus, teh, dan kopi. Bahan-bahan boleh disemak dengan pengurus pada bila-bila masa atau boleh membuat permintaan khas mengenai sarapan juga. Mereka menyediakan hidangan Muslim secara berasingan. Satu lagi perkara hebat yang mereka ada di penginapan mereka ialah onsen persendirian yang merupakan tawaran hebat untuk pelawat bilik deluxe kerana ia termasuk onsen persendirian dengan pemandangan indah yang bermakna anda tidak perlu mandi bersama orang lain (sesuai untuk Muslim).

Ringkasnya, Hakuba Matata Lodge ialah tempat yang hebat untuk Muslim menikmati penginapan mereka di Hakuba tanpa bimbang tentang sarapan dan juga boleh menikmati onsen dalam cuaca sejuk Hakuba. Ia hanya beberapa minit berjalan kaki dari Hakuba Echoland juga di mana banyak pilihan vegetarian dan beberapa pilihan mesra Muslim juga tersedia.
Hotel: HAKUBA MATATA LODGE
Address: b2940-15 Hokujo,Hakuba, Kitaazumi District, Nagano 399-9301
Contact: hakubamatatalodge@gmail.com 07018164678
Website: www.hakubamatata.com
Makanan Halal di JepunMesra MuslimRestoran Istanbul
Kedai Berkaitan

Hakuba Matata Lodge
Lihat butiran kedai
